Pradaxa  un nou medicament anticoagulant

on . . Accesări: 5580

Un medicament cu potenţialul de a salva anual mii de vieţi puse în pericol de formarea de cheaguri de sânge, va fi în curând introdus în sistemul medical britanic. Medicamentul denumit Pradaxa va putea fi administrat pacienţilor care au suferit intervenţii chirurgicale de înlocuire/reconstrucţie a bazinul sau genunchiul, pacienţi care în perioada postoperatorie, timp de şase săptămâni, întâmpină un risc crescut de formare a cheagurilor de sânge. În fiecare an aproximativ 25.000 de pacienţi din spitalele britanice îşi pierd viaţa din cauza cheagurilor de sânge, un număr mai mare chiar decât cel al victimelor cancerului mamar, în condiţiile în care peste 130.000 de bărbaţi şi femei suferă în fiecare an intervenţii chirurgicale de înlocuire/reconstrucţie a bazinului sau genunchiului.
 În prezent acestor pacienţi li se administrează la intervale regulate de timp heparină, pentru prevenirea formării cheagurilor de sânge. Foarte mulţi pacienţi în vârstă nu parcurg cu regularitate etapele acestui tratament postoperator pentru că pur şi simplu nu sunt suficiente asistente medicale în regiunea în care locuiesc sau pentru că nu îşi pot face singuri aceste injecţii. Odată cu lansarea medicamentului Pradaxa ei vor putea pur şi simplu să ia câte o pastilă, iar testele de laborator au indicat faptul că acest medicament este cel puţin la fel de eficient ca şi soluţia injectabilă de heparină.
 ''Având în vedere faptul că ne îndreptăm spre adoptarea unor perioade de spitalizare cât mai scurte pentru pacienţii noştri care au suferit astfel de intervenţii chirurgicale, devine din ce în ce mai important să dispunem de tratamente cu anticoagulante care să fie eficiente şi uşor de administrat chiar şi în absenţa supravegherii medicale'', a comentat Prof. Simon Frostick de la Facultatea de medicină a Universităţii din Liverpool. /Rompres/

Posta Medicala - stiri din sanatate, articole scrise de medici si informatii medicale pentru sanatatea ta!